joi, 8 octombrie 2009

Marian LUPU-candidatul nr1 la functia de presedinte al R.Moldova


Primul candidat la functia de presedinte al Republicii Moldova a fost inregistrat in aceasta dimineata de catre Comisia parlamenatara pentru alegerea sefului statului.
Este vorba despre liderul Partidului Democrat, Marian Lupu. Presedintele comisiei, Ion Plesca afirmat ca candidatura lui Lupu a fost propusa de catre 26 de deputati.
De mentionat ca persoanele care vor sa fie inregistrate in cursa pentru alegerea sefului statului, trebuie sa intruneasca anumite conditii:
-sa fie propus de cel putin 15 deputati
-este nevoie de consimtamintul candidatului
-candidatul trebuie sa prezinte un certificate privind starea sanatati
-sa depuna CV-ul
Secretarul Comisiei, Aurel Baiesu a precizat ca candidatii pot depune actele pina pe data de 17 octombrie, ora 24.00, adica cu 5 zile inainte de alegerea sefului statului.
Totusi, pentru ca scrutinul sa aiba loc, este nevoie de cel putin doi candidati, a mentionat Ion Plesca. ,, Daca PCRM nu va propune niciun candidat, atunci Alianta pentru Integrare Europeana va inainta inca o candidatura’’, a afirmat deputatul AMN. Plesca a refuzat sa spuna cine ar putea fi al doilea candidat, insa a declarat ca nu este vorba despre liderul AMN, Serafim Urechean.
Totodata, legislatorul comunist, Vasili Sova a declarat ca ,, cei 48 de deputati comunisti nu vor vor vota pentru Marian Lupu’’.

2 comentarii:

Anonim spunea...

felicia imi pare rau de ceea ce sa intimplat si cer iertare.
Viorel

Anonim spunea...

reciteste ultima fraza in rest e ok