luni, 5 octombrie 2009

(FOTO,VIDEO) Reportaj de pe strada Cauşeni din Chişinău

Dezastru pe o strada din capitala! Pentru ca nu exista un sistem de canalizare, strada Causeni s-a transformat intr-o ripa! Drumul este aproape impracticabil, iar oamenii spun ca strazile de la sate sunt mai bine amenajate decit unele din Chisinau. Desi locatarii au batut la usa autoritatilor locale de mai multe ori, situatia nu s-a schimbat.








Strada Causeni din Chisinau. Desi s-ar parea ca in capitala drumurile ar trebui sa fie cit de cit accesibile, in aceasta zona este dificil sa mergi si pe jos, iar cu masina este practic imposibil sa ajungi.
,,Daca avem nevoie sa chemam un taxi, atunci soferii de multe ori refuza sa vina pina aici, iar noi suntem nevoiti sa mergem pina la alta strada’’, se plinge Roman Mitau.
Totusi, cine se incumeta sa mearga noaptea pe strada Causeni, este un mare curajos. Iurie Sohonov, un bărbat trecut de 50 de ani, spune ca are permanent la el o laternă. ,, Este imposibil altfel. Strada nu este iluminata, iar drumul este plin de hopuri. In orice moment te poti prabusi la pamint’’, explica chisinauianul.
Cel mai greu insa le este copiilor care merg zilnic pe acest drum inspre scoala sau gradinita din apropiere. Am suprins-o pe Victoria Colesnicenco in timp ce-si ducea copilul la gradinita.
,, Sunt nevoita sa ridic caruciorul cu mina , altfel nu se poate. Si acest chin il am in fiecare dimineata’’.
Acum, ca tot se apropie Hramul Chisinaului, oamenii spun ca le este rusine de rudele care vor veni in ospetie.
,, Vedeti si dvs ce dezordine este pe acest drum. Atunci cind vin oaspetii de la tara, rid de noi. Spun ca la ei drumurile sunt mai bune’’, povesteste Roman Mitau.
Mai mult, oamenii se pling ca de mai multe ori au pus bani din propriile buzunare pentru a repara drumul, dar in zadar. Pentru ca aici nu exista un sistem de canalizare, apa spala totul in calea ei, iar groapa de la mijlocul strazii se largeste tot mai mult. Ei spun ca in ultimii ani s-au adresat de mai multe ori autoritatilor locale, dar fara niciun rezultat.

Vedeti mai jos si un reportaj video de la fata locului.

http://www.youtube.com/watch?v=R1iWw2Vy1SA

Niciun comentariu: