luni, 31 octombrie 2011

Drumul spre Sahara (II ZI)

Dimineaţă m-am trezit pe la ora 4. Am luat repede micul dejun si am pornit la drum. La ora 5 şi 10 minute am prins răsăritul soarelui în deşert.


Cel mai aşteptat moment al zilei era excursia cu jeep-urile prin pustiu, dar pînă a ajunge la asta, trecem de-a lungul lacului sărat Chott El Djerid.

Ghidul ne lasa la dispoziţie vreo 10 minute să mai face poze, apoi pornim la drum. Într-un sfert de ora suntem pe drumul pe unde trece raliul Paris-Dakar. Asigurati-va ca v-ati pus centura si ţineti-vă bine. Dacă va este frică, inchideţi ochii. Simti cum adrenalina iti creste in singe, pe masura ce soferul apasa tot mai tare pe pedala de acceleratie. Din masina se aud doar strigate de bucurie, iar cind reusesti sa treci cu bine peste o duna mai maricica, rasufli usurat.

Din pacate, pozele nu sunt prea reusite. Mi-a fost aproape imposibil sa fotografiez. Cu o mina ma tinema bine, cu alta incercam sa nimeresc butonul de la aparatul foto.


Dupa o plimbare printre dune, ajungem la un alt loc istoric- Star Wars. In 1975 aici a fost amenajat platoul de filmare a filmului Razboiul Stelelor.

Chebika este o oaza care se află cam la 10 km de Algeria. Peisajele sunt de nedescris.


Kairouan a fos ultima destinatie a excursiei noastre. Aici se afla cea mai veche moschee din Africa de Nord. Dupa Mecca, Medina si Ierusalim, Kairouan este considerat al patrulea loc sfint al musulmanilor.

Excursia este una foarte obositoare, dar merita orice efort. Numai asa simti ca ai vazut o particica din Africa adevarata.

9 comentarii:

Anonim spunea...

Da, Gerba e cu adevarat ceva fermacator, ca sa vorbesti despre aceasta comooara tebuie neaparat s-o vezi, eu as zice ca e o ramasita a Paradisului pe Tera . Dar cum ai aflat despre aceasta insula misterioasa, intradevar e ceva fantastic..! Asa ceva nu se uita !

Felicia Rosca spunea...

Eu nu am fost pe Djerba, dar sper sa ajung intr-o zi. Mi-a povestit cineva care a afost ca e tare super.

Anonim spunea...

Bravo ! ma bucur ca ai pe cineva care e pasionat ca si tine dealtfel, de farmecul naturii si intelepciunea vremurilor care au avut si continua sa aiba loc pe Mapamond . Ca sa ti dai seama cit de fericita iesti intra pe saitul Sf. Augustin - unul din cei mai ilustri filozofi din toate timpurile; anume El a studiat la una din cele mai vechi universitati din lume - Manuba . Multe amintiri si impresii frumoase despre aceste loocalitati impecabile le-a pastrat in amintire si subsemnatul !

Anonim spunea...

P.S. Merci ! oricum despre Sf. Augustin trebuie sa-ti spun ceva important : pina la 28 de ani El nu a crezut in Dumnezeu ! Cind activa la Universitatea Manuba din stravechea Cartagina, o studenta-l intreba : - care e unitatea de masura a iubirii, la care El raspunse: unitatea de masura a iubirii e sa iubesti fara masura. timpul le pune p toate la locul lor...

Anonim spunea...

Ce impresii despre Aurelius Augustinus de Hipona - azi Annaba - Algeria , la hotar cu Tunisia.., intradevar e vorba de o personalitate rara, merita sa fie studiat in toate institutiile de invatamint ale lumii..!Are f.multe citate ca si cea amintita mai devreme. Daca studiezi opera D-lui poti deveni augustiniana, adica membra a Comunitatii Augustiniene....

Anonim spunea...

Am imteles ca nu ai nicio impresie si daca o ai nu ai cui o spune ... ,dar poate n'ai timp... , oricum , Craciun fericit !

Felicia Rosca spunea...

Acum sunt pe un alt val de impresii... parisiene... am sa scriu mai multe cind ma intorc acasa.

Anonim spunea...

ca sa vezi; am si eu intuitie .. ma bucur..! Referitor la unitatea de masura.. am tradus-o din "parisiana", macar ca n'o cunosc : merita sa fie innalt apreciata ; - "l'unite de mesure de l'amour c'est aimer sans mesure"

Anonim spunea...

Oricum, nu conteaza numarul valurilor de impresii fie- basarabene,romanesti,turcesti,evreiesti sau arabesti,tunisiene sau italiene, dupa mine conteaza mult amintirile frumoase care ramin , sa fii bine, sa te simti fericita si sa astepti mereu primavara cu ce si te felicit. A propo ...ai promis ceva despre valul impresiilor franceze, as fi curios !