luni, 5 octombrie 2009

Greva la EUTV: Salariile se dau in … natura! Realitatea tv in baza EUTV?


Angajatii EUTV au intrat de azi in greva! Ei sunt nemultumiti ca nu au primit salariile inca din luna iulie. ,,Trebuie sa platim chirie, trebuie sa mincam, nu mai suportam situatia’’, s-au plins mai multi angajati de la televiziune.
Azi dimineata reporterii si cameramanii au venit la serviciu, insa refuza sa mearga la filmari.
,, Pina la aceasta ora ( 12.20) cei de la stiri au filmat doar sedinta primariei’’, a afirmat un angajat care isi pastreaza anonimatul.
,,Nu se stie daca deseara EUTV va avea un jurnal de stiri, probabil ca in emisie vor fi puse filme’’, a opinat cineva de la regia de emisie.

Salariul in...natura!

Surse de la EUTV spun ca la sfirsitul saptaminei trecute, angajatii EUTV au avut o adunare generala, iar directorul tv a recunoscut ca din cauza crizei nu sunt bani pentru salarii.
Totusi, administratia a venit cu o propunere. In loc de bani, angajatii sa primeasca … marfa!
,, De exemplu, eu am de primit 8000 de lei. Pot lua marfa de 16 mii de lei, adica dublu decit salariul pe care trebuie sa-l primesc’’, mi-a explicat un coleg de la EUTV.
Surse demne de incredere sustin ca EUTV ar fi gata sa semneze un contract in acest sens cu reteaua de magazine ,,ZOLUSHKA’’, unde se vind diverse produse de igiena personala si curatare a casei. ,, Inteleg oferta administratiei, dar nu pot sa iau atitea produse. Nu am nevoie de ele. Doar nu am sa ies la piata sa le vind, ca sa-mi scot banii’’, s-a aratat indignat un reporter.
Amintim ca, din cauza crizei, salariile angajatilor de la EUTV au fost reduse cu circa 20 % la inceputul verii.
Totodata, potrivit unor surse, postul romanesc, Realitatea TV, care a anuntat ca va deschide o ,, filiala’’ la Chisinau se va construe in baza EUTV.

UP DATE
Stirea de mai sus a fost preluata de catre jurnal.md
Vedeti informatii suplimentare.

Solicitat de JURNAL să comenteze acestă situaţie, directorul EUTV, Viorel Buzdugan a recunoscut că administraţia are restanţe la salarii din luna iulie şi că “vor să ia un credit” pentru a ieşi din criză. “Oficial nu avem anunţată grevă”, a mai spus, pentru JURNAL, Buzdugan. La fel directorul postului de televiziune a recunoscut că a venit cu o propunere către angajaţi să ia produse de la Zoluska în locul salariilor.

Totodată, potrivit unor surse, postul românesc, Realitatea TV, care a anunţat că va deschide o ,, filială’’ la Chişinău se va construi în baza EUTV. Directorul postului, Viorel Buzdugan a declarat, în acest sens, că nu a discutat personal cu nimeni de la Realitatea TV, precizând că astfel de discuţii nu intră in atribuţiile lui, ci ale patronului EUTV, Igor Boldureanu.

Niciun comentariu: