marți, 30 septembrie 2008

Vera Terentiev apare pe sticla NIT


Fanii Verei Terentiev o vor putea vedea din nou pe micile ecrane de miercuri, 1 octombrie. Noua prezentatoare de la NIT va aparea si cu un look nou. Schimbarile vor fi facute de catre hair-stilistul Vasile Gorbaciov.
Vera va prezenta stirile NIT intr-un studiou nou-nout, unde se spune ca s-au facut investitii foarte mari. Mai mult, in mediul jurnalistic de la Chisinau se zvoneste ca acestea nu vor fi unicile schimbari de la NIT.
Asa ca nu uitati sa includeti televizoarele miine la ora 21.30.

luni, 29 septembrie 2008

Cit vom mai suporta sa fim umiliti de separatisti?



In week-end-ul trecut am fost la o nunta. Evenimentul a avut loc intr-un sat de pe malul stâng al Nistrului. Am ajuns acolo pe la ,, parom’’ si asa am scapta de placerea de a dat nas in nas cu separatistii de la asa-numita vama interna.
Inapoi insa nu am mai putut trece pe la ,,parom’’ pentru ca era noaptea tirziu si am venit pe la ,, vama’’ de la Dubasari. Stiam ca nu poti trece ,,frontiera’’ fara buletinul de identitatea, asa ca il aveam la mine.

Dar timpitii de la vama ne-au spus ca ,, pe la parom ati venit, pe la parom va intoarceti’’. Ce idiotenie, in tara ta sa nu poti circula pentru ca nu aveam fisa de imigrare!

Pe scurt, pentru cei care nu stiu, la trecerea de pe malul drept pe cel stâng al Nistrului trebuie sa prezinti separatistilor buletinul de identitate. Ei iti dau sa indeplinesti o fisa de imigrare. La intoarcere trebuie sa o prezinti lor. Iata si de ce reprezentantii regimului criminal nu ne-au dat voie să ne întoarcem acasă. Nu aveam fisa ca am intrat pe ,, teritoriul lor’’.

Totusi, oamenii in uniforma au spus ca problema poate fi rezolvata daca achitam o amenda. Asa ca le-am dat un coniac si cite 50 de lei ( noi eram 3). Bon de plata, nici vorba. Daca nu-i mituiam, trebuia sa ne intoarcem la o bucata de noapte inapoi si sa asteptam a doua zi cind va fi pus in functiune paromul.
Iata asa suntem noi nevoiti sa suportam un regim cu reguli idioate si sa fim umiliti de niste criminali, iar noi, muritorii de rind, sa nu putem face nimic. Oare cit vom mai suporta?

joi, 25 septembrie 2008

Primarul buimac … la concertul lui Fuego

Aseara am fost la concert la Palatul National. A fost un spectacol minunat unde au cintat Fuego, Ana Barbu si orchestra municipala condusa de fraţii Advahov. In sala am remarcat ca erau mai multi oameni cunoscuti:prim-vicepresedintele PLDM Alexandru Tanase, consilierul municipal Oleg Cernei, rectorul ULIM Andrei Galben etc.
Grijile cotidiene ne iau tot timpul şi rareori mai gasim timp liber pentru a merge la teatru, la un film sau la un concert. Ar trebui sa ne mai gindim si la suflet... ca probleme nu dispar niciodata.
Dar nu despre asta am vrut sa scriu.

Spre sfirsitul concertului am ris in hohote. Va spun si de ce.

Imagiunati-va cum pe scena cinta Fuego. In acest timp, în sala zaresc ca intra repede primarul Chişinăului, Dorin Chirtoaca. Alaturi de el o fata blonda. Nu stiu cine e. Este pentru prima data cind o vad. Se aşează ambii lângă Oleg Cernei. După 10 minute Chirtoaca iese repede din sală. Unde se duce?! Mă întreb eu mirată în mintea mea.

După 2 minute, Fuego anunţă:
-Dragi prieteni, alături de noi este şi primarul capitalei, Dorin Chirtoacă!

Oamenii încep a aplauda şi aşteaptă ca edilul să se ridice în picioare. Dar ... ia-l de unde nu-i. După ce Fuego îl caută cu privirea pe primar şi vede că e absent continuă:

- Şi la concertul anterior am anunţat de trei ori că Dorin Chirtoacă este în sală .. şi nu era. Totuşi, aveţi cel mai minunat primar!

Dacă Fuego ar trăi în Chişinău, nu ştiu dacă ar spune la fel. Fie...

Paul Surugiu (numele adevarat al lui Fuego) continuă să cânte.
La sfârşitul piesei, Chirtoacă se reîntoarce la concert. În mână avea un buchet de flori. Coboară scarile care duc spre scenă cu viteza vântului. M-am mirat cum de nu s-a impiedicat. Urcă pe scena. Este îmbrăcat într-un pulover gri, pe care îl cunosc majoritatea jurnaliştilor şi, probabil, şi telespectatorii. Un crac de la pantoloni era răsuflecat. Oare primarul nu se uită în oglindă? Sau pentru el nu conteaza cum arată, cum se îmbracă!
Pacat ca nu aveam un aparat foto la mine ca sa-i fac o poză primarului. Am găsit pe internet însă o fotografie ,, cu puloverul’’.


Dorin Chirtoaca se pupă cu Fuego. Nu zice nimic. Lumea aplaudă. Chirtoacă coboară de pe scenă cu paşi de cangur, de parcă l-ar fi fugărit comuniştii din urmă cu secera şi ciocanul. Nu se aşează la locul său, dar iese din sală.
După câteva minute, când spectatorii îl scăldau în apluze pe Fuego, iar cortina se trăgea Dorin Chirtoacă intra din nou.

M-am zăpăcit deja să număr de câte ori a intrat primarul şi de câte ori a ieşi.
Nu credeti ca avem şi un primar cam zapacit?

marți, 23 septembrie 2008

M-aş jelui, dar nu am cui

Pensionarii au iesit din nou in strada! Aceleasi lozinci, aceleasi cerinte! Batrinii cer pensii mai mari, astfel incit sa-si poata acoperi macar cheltuielile pentru cosul minim de consum.

Pentru că nimeni dintre reprezentanţii guvernului nu au ieşit să discute cu ei, bătrânii s-au plâns jurnaliştilor că au pensiii mizere şi că nu-şi pot cumpăra nici măcar un kilogram de carne pe lună. Noi, reprezentanţii mass media nu putem decât să-i ascultăm şi să-i compatimim. Arătăm la televizor protestele pensionarilor sau scriem pe la ziare cum îşi duc viaţa ei. Rolul nostru este să informăm.
Unii bătrâni însă nu prea înţeleg cu ce se ocupă jurnaliştii şi cred ca noi îi vom da pensie mai mare sau îi vom oferi o viaţă mai bună. La protestul de astăzi, un pensionar disperat s-a apropiat de mine şi m-a întrebat ce să facă el ca să nu achite atât de mult pentru serviciile comunale. Nu am ştiut ce să-i răspund.
-Moşule, eu plătesc la fel ca şi matale pentru servicii. Nu mă întreba pe mine, pentru că eu nu soluţionez probleme, eu doar informez, atenţionez, sensibilizez. Eu nu pot să fac minuni ca să ai pensie mai mare. Cereţi socoteală de la cei pe care i-aţi votat.
Bătrânul nu a stat prea mult pe gânduri şi mi-a răspuns:
-Hai, ca eu te votez pe tine, numai ca eu să am o viaţă mai bună.

Oamenii nu mai ştiu ce să mai facă ca să aibă un trai cât de cât decent. Acum, înainte de alegerile parlamentare, vor crede iar în promisiuni deşarte si vor vota doar PROMISIUNI.

Mi-a atras atenţia şi o altă pensionară. A observat că mitingul este filmat de mai mulţi tipi care stăteau prin tufari. Femeia s-a apropiat de unul dintre ei şi a început a se jelui. Vedeti poza mai jos.



Insul era, probabil, de pe la SIS sau alte ,,servicii secrete’’. Cât s-a plâns ea, el tot a ascultat-o, confirmând din când în când din cap că o înţelege.
Mă gândesc, în ce hal au ajuns bătrânii noştri că se plâng de viaţa lor securiştilor !!!

luni, 22 septembrie 2008

Sa ajutam trei fetite gemene!

Trei copii gemeni locuiesc cu parintii lor intr-o odaie care are doar 9 metri patrati. Desi autoritatile locale le-au promis o locuinta, acestea nu s-au tinut de cuvint. Vedeti mai jos reportajul.

Mama fetitelor se numeste Alina Nastasiu. Daca doriti sa donati o jucarie sau niste hainute o puteti telefona pe Alina la numarul 73 26 42 sau 068002342.
Nu fiti indiferenti, copiii sunt viitorul nostru!


joi, 18 septembrie 2008

Badea Vasile revine la EUTV?


Fostul director al postului de televiziune EUTV, Vasile Nastase ar putea sa revina la locul sau de munca. Surse demne de incredere sustin ca badea Vasile ( asa ii spun lui Vasile Nastase oamenii care au lucrat cu Vasile Nastase la EUTV) va prezenta o emisiune. Deocamdata, nu se stie daca el va fi moderator la ,,Epicentru’’ sau daca va realiza o noua emisiune.
Totusi, cred ca ambitiile lui Nastase sunt cu mult mai mari. El doreste cu orice prêt sa revina in functia de director al postului EUTV. Si nu stiu de ce, dar am impresia ca va reusi.
Vasile Nastase a fost demis de la EUTV in iulie 2007. In locul sau a fost numit atunci proprietarul institutiei, Igor Boldureanu.
La scurt timp dupa ce am plecat eu de la EUTV (ianuarie 2008) Boldureanu a parasit si el televiziunea din motive de sanatate (operatie la inima). Asa ca director a fost numit Iacob Rosca, care ar fi fratele presedintelui PPCD, Iurie Rosca.

Nici acesta insa nu a incalzit prea mult fotoliul de director. De citeva luni postul tv este condus de catre Viorel Buzdugan.


Apropo, aseara, pe micul ecran EUTV a aparut sociologul Dan Dungaciu. Acesta, care era aproape zilnic pe coridoarele televiziunii, disparuse in ultimile luni odata cu fosta prezentatoare de stiri Stela Popa.
Oare se intoarce si Stela la EUTV?

Tarlev, la un pas de a fi preşedinte UCM

Dupa ce a de demisionat din functia de prim- ministrul Vasile Tarlev nu a stat prea mult departe de ochii lumii. Ex -premierul va candida la functia de presedinte al Uniunii Centriste din Moldova. Anuntul a facut de catre liderul UCM, Mihai Petrache, care a dezvaluit ca a purtat negocieri si cu speaker-ul Marian Lupu.

marți, 16 septembrie 2008

Mi-a murit laptop-ul

Mor de ciuda! Mi-a murit laptopul de trei zile. Habar nu am ce are, ca nu ma pricep. Pornesc calculatorul, dar ecranul nu functioneaza. L-am dus la un centru de reparatii si au zis ca ,,s-a dus matricea’’ si trebuie sa dau 2000 de lei.

Ma enervez pentru ca are doar un an si e Toshiba, care chipurile e marca buna. Acum parca in casa este pustiu. Ii simt atit de mult lipsa... inteleg ca e cel mai bun prieten al meu. Ma sculam dimineata si deschideam notebook-ul si seara inainte de somn tot cu calculatorul in fata stateam.
Hai ca incep sa pling...

Mitsubishi Lancer Evolutin X, lansat la Chisinau

Salonul auto Elita 5 a prezentat un nou automobil Mitsubishi Lancer Evolution X.
Directorul Elita 5 a spus ca a programat ca pina la sfirsitul anului sa vinda 6 masini, insa are deja solicitari si spera sa realizeze cel putin 12. Semn ca lumea de la Chisinau are bani. Aceasta bombonica costa aproximativ 40 de mii de dolari.
Va invit sa o vedeti.

joi, 11 septembrie 2008

Un salt cu parasuta

Vreau sa zbor cu parasuta! Cind le spun acest lucru unor prieteni, primesc acelaşi răspuns: esti nebuna! Poate si sunt, dar sensazitiile pe care le ai cind zbori cred ca sunt de nedescris.

Ca sa inteleg si eu un pic ce inseamna saltul cu parasuta, am decis sa realizez un reportaj la aceasta tema.

De fapt, in capul meu, a cameramanului si a soferului era un singur lucru ,,SARIM’’. Ne-am pregatit moral pentru asta. Cel putin eu o saptamina intreaga inainte de somn imi imaginam cum am sa fac primul pas in aer. Cind i-am zis sefei ce avem de gind sa facem, ne-a spus ca ne permite sa mergem la Vadul lui Voda ca sa filmam reportajul cu o singura conditie ,, Doamne fereste sa sariti’’! Cu totii am dat din cap, semn ca am inteles si vom fi ascultatori.

Era duminica. In jumatate de ora am ajuns de la Chisinau la Vadul lui Voda, acolo unde se afla aerodromul. Cind am coborit din masina, simteam ca mi se urca nivelul adrenalinei in singe.
Dar am avut ghinion. Vintul era foarte puternic si instructorul nu ne-a permis sa sarim.

In schimb, am admirat un spectacol frumos si mi-am facut un reportaj bun, cred eu.
Si daca tot nu am putut sa sar, m-am ales macar cu niste poze frumoase.
Cred ca am slabit in acea zi cit am carat parasuta in spate. Intreg echipamentul are aproape 25 de kg.
































Intr-o zi, cu siguranta am sa-mi implinesc visul…am sa sar cu parasuta. Pina atunci insa pastrez amintirile frumoase de pe aerodrom. Vedeti mai jos reportajul si un filmulet, realizat de cameramanul Ivan Zaplitnii.


Filmuletul:

Reportajul:


luni, 8 septembrie 2008

La ce poate duce indiferenta parintilor ...( VIDEO)

Reportajul de mai jos este un mesaj clar pentru parinti. Aveti grija de copiii dumneavoastra!

Doi copii au decedat, iar alti doi au fost internati la spital in stare grava. Tragedia a avut loc ieri intr-un apartament de pe strada Muncesti din capitala. Deocamdata, fortele de ordine nu au stabilit cu exactitate ce s-a intimplat. Politia insa presupune ca micutii s-au intoxicat cu bioxid de carbon. Un reportaj de Felicia Rosca si Ivan Zaplitnii.

vineri, 5 septembrie 2008

4 politisti, implicati in afaceri cu droguri!

Gata cu vacanta! De o saptamina munca la TVC 21 este in toi! Am sa ma stradui sa pun pe blog reportajele pe care le fac la stiri. Vizionare placuta!

Politisti, implicati in afaceri cu droguri! Patru colaboratori ai Comisariatului de politie Buiucani sunt cercetati de abuz in serviciu si de punere in circulatie a substantelor narcotice. Daca vor fi gasiti vinovati, oamenii legii risca pina la 7 ani de puscarie.

joi, 4 septembrie 2008

Inca o data despre Praga (VIDEO)

Va invit sa urmaritui un reportaj realizat de catre mine la festivalul YMCA de la Praga.