joi, 12 ianuarie 2012

Plimbarea cu submarinul in Marea Rosie sau cum arata fundul marii?

Eilat este cel mai de Sud punct al Israelului si este un oras-port situat intre doua state: Iordania si Egypt. Am ajuns in oras seara tirziu, dar era atit de superb incit dupa ce ne-am lasat bagajele la hotel, nu puteam sa nu fac un tur. Asa am ajuns si la granita cu Egyptul, unde mi-am facut o poza ca amintire. Mai departe nu puteam sa merg, nu aveam viza, dar nici timp.


Eilatul are o sumedenie de atractii pentru turisti, dar, daca ajungeti pina aici, nu trebuie sa ratati sa vizitati Parcul Marin Subacvatic.


Este incredibil de frumos. Intrarea in parc costa cam 30 Euro. Asta daca vrei sa vizitezi toate atractiile, dar pentru asta iti trebuie sa rezervezi o zi, sau macar 3-4 ore.

In parc sunt expusi pesti de diferite specii, care te captiveaza atit prin dimensiune cit si culoare. De asemenea aici veti gasi un rezervor de rechini si unul de testoase .







O zi petrecuta aici este de neuitat. Cel mai mult mi-a placut plimbarea cu submarinul in Marea Rosie.

Yellow Submarine, asa cum ii spune toata lumea, este unul dintre cele mai moderne submarine publice din lume. Are fundul din sticla si se scufunda incet incet pina la o adincime de 60 m. Astfel, ai posibilitatea de a vedea cum apa marii isi schimba culoarea la diferite adincimi. Cit despre pesti si corali … ramasesem ara cuvinte... Asa ceva am vazut doar la tv.






Totusi, la lumina, coralii sunt mult mai frumosi. Asa ca intrati in observatorul submarin unde veti avea ocazia sa vedeti diferite specii de pesti si corali, pe care nu -i poti gasi in niciun acvarium al prietenilor.