sâmbătă, 25 septembrie 2010

Fitness in parc

Imi amintesc ca am vazut pentru prima data aparate de fitness instalate in parc cu 3 ani in urma. In Kemer ( Antalya), in parc erau astfel de aparate peste tot. Anul acesta am vazut si in Ortakent( Bodrum). Erau amplasate chiar pe malul marii. Eu, nefiind amatoare de sport, totusi imi placea seara, sa fac exercitii pe malul marii, mai ales ca noaptea oraselul este superb. Luna care stralucea pe cer si marea colorata de luminile restaurantelor de pe plaja este o atmosfera mai mult decit perfecta pentru relaxare.
Azi primaria Chisinau a inaugurat primul teren sportiv de acest fel in scuarul Catedralei Mitropolitane. Până la sfârşitul lunii septembrie, terenuri de sport vor fi amenajate în 11 parcuri din municipiul Chişinău. Toţi doritorii vor putea face sport gratuit.


Terenurile sportive vor fi dotate cu aparate de fitness pentru toate categoriile de persoane, inclusiv pentru persoanele cu dezabilităţi fizice. Pentru realizarea acestui proiect, Primăria Chişinău a alocat peste 200 mii lei. Proiectul este realizat in parteneriat cu „EFES Vitanta Moldova Brewery”.
O idee buna, pentru care primaria nu a cheltuit multi bani, dar care prinde bine acum in campania electorala.

joi, 23 septembrie 2010

INCREDIBIL: stiu sa inot

Am invatat a inota. Mare scofala, ar spune unii. Pentru mine insa este o foarte mare realizare. Eram impacata cu ideea ca nu am sa pot pluti niciodata pe apa, asa ca nu mai depuneam niciun efort ca sa invat a inota.
Imi era frica. Inotul era una dintre fobiile mele ( mai am 2). Asa cum unii se tem de inaltime, altii de intuneric, mie imi era frica de apa. De fiecare data, cind incerca cineva sa ma invete a inota, intram in panica si nici nu vroiam sa aud de asa ceva.
Anul acesta insa, fiind la mare, am observat ca apa ma tine la suprafata. Am incercat sa dau din miini si picioare si... am reusit. Eram fericita. Pur si simplu a venit de la sine.
Daca am invatat si eu sa inot, atunci nimic nu este imposibil in aceasta lume.