luni, 19 iulie 2010

Halikarnas -una dintre cele mai tari disko din lume

Faptul ca Halikarnas este unul dintre cele mai bune cluburi din lumea nu o spun eu, ci o spun topurile realizate de diversi specialisti, o spun cei care au fost acolo, o spune chiar si google-ul. In discoteca i-am vazut filmind un reportaj si pe cei de la MTV.


Halikarnas se considera a fi nr. 2 dupa Privillege de la Ibiza.
Cu o istorie de 30 de ani, Halikarnas se poate lauda ca este singurul club din lume construit in stilul amfiteatrelor romane. Toate show-rile au loc in aer liber, pe malul Marii Egee din Bodrum.



Cum ajungi la Halikarnas?
De obicei, cele mai tari petreceri au loc simbata si duminica. Daca se aduna mai multe persoane, in aceste zile ghizii va pot organiza plecarea la discoteca. Adica, vi se ofera transport tur retur ( de la 11.00 seara pina la 5.00 dimineata). Daca imi amintesc bine, pretul era de 50 de dolari cu o bautura inclusa.
In hotelul in care am stat, un animator putea si el organiza intrarea la Halikarnas. Daca mergeai cu el, te costa mai ieftin- 50 de lire, sau cam 25 de euro.
Eu am ajuns la Halikarnas intr-o zi de vineri cu taxiul. Din Ortakent am platit 40 de euro im ambele directii. La intrare, am platit 30 de dolari.
Dupa ce treci face-controlul( apropo, femeile sunt verificate de o doamna si nu de un barbat cum este la noi), treci printr-un coridor destul de lung. Undeva pe la mijloc, te asteapta un fotograf. Nici nu-ti dai bine seama, ca deja ti-a facut o poza. Iti da un tiket, iar la iesire iti iei ca amintire poza. O fotografie costa o lira, sau cam jumatate de euro.


Dupa ce am trecut de coridorul cel lung, m-am pomenit sub cerul liber. Nu stiam in care parte sa ma uit. La marea care era multicolora de la jocurile de lumini din discoteca, la castelul Sf. Petru, vechi de sute de ani, care te duce imediat intr-o alta lume, sau la fetele care danseaza parca goale undeva de-asupra scenei.
Dupa ce am facut un tur al clubului, am gasit o masa libera. Nu e cu plata, cum se obisnuiste la noi. Preturile in club nu sunt mai mari decit la Chisinau.


Halikarnas a fost deschisa in anul 1979 si in scurt timp a devenit un simbol al orasului Bodrum si una dintre cele mai mari ,,atractii de noapte'' ale Turciei.
Discoteca are o capacitate de 5 mii de persoane. Design-ul clubului este o combinatie intre vechi si modern. La fel ca toate constructiile din Bodrum, clubul este vopsit in culoare alba.
De-a lungul anilor, la Halikarnas au trecut multe celebritati, printre care: Mick Jagger, Bette Midler, Princess Caroline, Rockefellers, Valentino, Mr. Mc Donald, Pamela Anderson etc.
Luminile reflectoarelor de la Halikarnas sunt proiectate pe o raza de circa 30 km si atrag mii de turisti din zona.

Discoteca se termina pe la ora 4 dimineata, nu inainte insa de asa-numita ,, crazy foam party''. Este cu adevarat o mare nebunie. Toata lumea danseaza in spuma pina la git.

Dupa disco, petrecerea poate continua. Nimic nu e mai frumos decit o plimbare pe malul marii inainte de rasaritul soarelui. Pe strada -forfota mare. Tineri din toata lumea nu se dau dusi acasa cu una cu doua. Restaurantele sunt deschise, asa ca iti poti potoli foamea cu ce-ti pofteste inima.

Un comentariu:

Ferentz spunea...

Hello!

Moisa Adrian, pictor aerografist Iasi pe Tunning Auto.
Site-ul cu picturile mele (800 unici/luna in crestere): http://www.adrianmoisa.ro
As vrea sa iti propun un link exchange site-wide sau intre posturi (guest post).

Adrian Moisa, aerografie auto

Y!mess desene_aerograf, mail desene_aerograf@yahoo.com sau la telefon 0743521412.
Mii de multumiri, Adrian