sâmbătă, 26 decembrie 2009

Biscuiti cu viermi

Imi amintesc ca odata am cumparat de la magazin piper negru praf. Am ajuns acasa, am deschis pachetul si cind colo... era smoala uscata. L-am intors inapoi vinzatoarei, care nu a stiut sa-mi explice cum a ajuns smoala in locul piperului.
Din pacate, de mai multe ori mi s-a intimplat sa cumpar produse cu termenul expirat. Si asta pentru ca am doua mari neajunsuri: nu numar niciodata restul pe care mi-l da vinzatoarea si nu ma uit pe ambalaj. Asa sunt eu, de felul meu, credula. Dupa stirea de mai jos, cred ca o sa fiu mai atenta la ce cumpar.

vineri, 25 decembrie 2009

Craciunul-pe stil nou... pe stil vechi...

Ma suna azi un prieten din Israel si ma felicita cu Craciunul.Dupa ce schimbam citeva vorbe, ma intreaba daca eu sarbatoresc Nasterea Domnului pe stil Nou sau pe stil vechi. Zic, pe stil vechi, asa cum e la noi in sat.
- La voi nu ma intelegi, cine serbeaza pe nou, cine pe vechi. Nici nu stiu cind sa sun, spune el rizind.
Ce sa facem daca avem ,,doi Craciuni''?!
Asa mi-am amintit de o istorioara amuzanta. Avem vreo 8-9 ani
cind pe 25 Decembrie, tata ma trimite sa-l colind pe bunelul. Eu, copil fiind, nu am inteles ca de fapt e Craciunul pe stil nou, iar bunelul serbeaza pe vechi.
Inainte de a intra, repet colinda de citeva ori, ca sa nu gresesc si intru fericita in casa.
-Primiti colindatorii? intreb eu de bunelul.
- Stii ceva, numai la tat'tu si la invatatori e Craciunul, nu la mine!
Tin minte ca am iesit suparata si m-am dus plingind acasa. Bunelul nu putea iesi dupa mine, pentru ca se misca greu.
Nu intelegeam cum e posibil ca aceeasi sarbatoare sa fie marcata o data pentru ,,invatatori'' si alta data pentru ceilalti oameni.
In acest an, Guvernul a decis ca 25 Decembrie sa fie zi libera. Poate ca acesta este un prim pas ca moldovenii sa sarbatoreasca o singura data Craciunul, asa cum este in toata lumea.

Vera Terentiev - vacanta in Europa


Prezentatoare de stiri, Vera Terentiev va petrece sarbatorile de iarna in Europa. Vera are concediu doua saptamini, asa ca si-a propus sa nu piarda timpul si sa calatoreasca. Va intilni Revelionul la Brasov, Romania, dupa care va pleca citeva zile la Budapesta, Ungaria. Va trece si pe la Viena, iar in final se va opri intr-un orasel de vacanta de la poalele muntilor Alpi din Austria.
Vera nu pleaca singura in vacanta, ci cu iubitul ei Dorian Furtuna.
La intoarcere, Vera mi-a promis ca imi va da mai multe poze din vacanta. Asa ca fiti cu ochii pe www.feliciarosca.blogspot.com.

joi, 17 decembrie 2009

Am luat un premiu

Ma suna cu citeva zile in urma presedintele Federatiei de Lupte Nationale ,,Voievod'', Nicoale Pascaru si ma invita la o conferinta de presa pentru a ridica un premiu.
-Eu, premiu? il intreb nedumerita.
Federatia a acordat diplome pentru jurnalisti, sportivi, cluburi si sponsori.
Printre cei 8 jurnalisti sportivi( Sergiu Danilov de la Jurnal TV, Nelly Ioncu de la NIT, Nicu Timofti de la PRO TV etc) sunt si eu. Am fost surprinsa de acest premiu, pentru ca nu sunt jurnalist sportiv. Cu toate acestea am realizat mai multe reportaje despre ,,voievozi'', inclusiv am reflectat participarea Federatiei la Festivalul YMCA de la Praga.
Le multumesc celor de la ,,Voievod'' pentru increderea acordata si le urez sa obtina locuri de frunte la campetitiile sportive din 2010. Mai jos vedeti un subiect realizat de colegii de la Departamentul Sport, Jurnal TV.

miercuri, 9 decembrie 2009

Am 160 cm, 64 kg si sunt de calitate superioara!

De vreo 2 ani si jumatate un ,,anonim'' tot scrie comentarii la adresa mea ca cica sunt grasa si ar trebui sa slabesc. Mesaje de genul asta au fost scrise pe presa.md, atunci cind lucram la ,,Echipa de Stiri'', iar mai nou, anonimul a inceput sa bage comentarii si pe blogul meu. Da, le-am respins pentru ca aceste mesaje contineau cuvinte indecente.
Nu prea inteleg un lucru, de ce pe acest anonim il deranjeaza kilogarmele mele si felul in care arat eu? De fapt, cred ca este vorba despre o ,,EA'' care este frustrata de corpul ei si invidioasa ca nu are kilogramele mele.





Draga mea, nu am ascuns niciodata ca am 25 de ani, am o inaltime de 160 cm si cintaresc 64 kg. Iti mai spun ca am adaugat 10 kg in anul 3 de facultate , atunci cind am inceput sa lucrez la tv. Asta probabil din cauza regimului de munca si ca nu reuseam sa maninc la timp.
De mica, am fost mai plinuta decit alti copii, dar niciodata nu m-am complexat de asta. Asa sunt eu, iar cel mai important este ca eu ma simt ok asa.
Niciodata nu am incercat sa tin vreo cura de slabire si nici nu am facut sport, pentru ca nu-mi place. Te deranjeaza cumva asta? Suferi de insomnie? Mergi la doctor, draga!
Spre deosebire de tine, care nu esti decit o anonima, eu am 160 cm, 64 kg si sunt de calitate superioara!

Scrisoare pentru Mos Craciun



Niciodata nu am cerut nimic de la Mos Craciun, nici macar cind eram mica. Nu stiu de ce. Probabil ca aveam tot ce-mi doream si nu mai era nevoie sa cer vreun cadou.

Pe la 7 ani am descoperit ca, de fapt, Mos Craciun nu exista. Tin minte si acum momentul. Eram in clasa a 2-a. Citeam un articol in revista pentru copii ,,Alunelul''. Nu mai stiu exact ce era scris, dar dupa ce am citit, am inteles ca acest personaj, atit de mult adorat de copii, este ireal.

Am stat un pic nedumerita, am meditat putin si ,,daca nu exista, nu exista'', mi-am spus eu in mintea mea.

Asa ca nu am mai apucat sa-i scriu scrisori lui Mosu'.
Acum, cind am trecut de 25 de ani, am zis, totusi, sa scriu ce as vrea sa-mi aduca Mos Craciun. Nu cred in povesti, dar un prieten mi-a spus ca e bine sa-mi astern dorintele pe o foaie si sa le citesc in fiecare zi. Asa am si facut. Sa stiti ca regula functioneaza. Multe din doleantele mele s-au implinit.
Deci, ce vreau sa-mi aduca Mos Craciun?

-Imi doream foarte mult sa intilnesc anul 2010 intr-o tara calda, pe malul marii. Visam in special la insula Jerba din Tunisia, dar se pare insa ca nu o sa am timp de vacanta de Anul Nou. Mosule, te rog daca poti, sa faci ca dorinta mea sa se implineasca pe parcursul anului 2010.
- De o luna am obtnut permisul de conducere, dar cred ca nu mai am mult si o sa uit tot ce am invatat. Asta pentru ca nu am cum sa exersez. Mosule, vreau o masina rosie, un Peugeout 307. Daca nu gasesti in sacul tau aceasta marca, eu accept si alt model, sa stii ca nu sunt foarte pretentioasa.
- Vreau o casa. Poate ca ti se pare ca cer cam mult, dar stim amindoi ca e posibil acest lucru.

Mai am citeva dorinte, dar ti le spun mai tirziu. In rest, nu vreau decit sa am sanatate, la fel si familia mea, sa am succese in plan profesional si sa am puterea sa realizez tot ce mi-am propus.

miercuri, 2 decembrie 2009

fara titlu

Am intrat pe blog si mi-am dat seama ca nu am mai postat nimic demult. Timpul zboara atit de repede, incit nu am realizat ca a inceput iarna, ca mi-am schimbat serviciul.

Intr-o zi ma suna o prietena si-mi zice: ,, Te-ai mutat la Jurnal TV si nici nu mi-ai spus ''.
Da, am parasit TVC 21 impreuna cu ceilalti reporteri de la stiri si m-am mutat la Jurnal TV.
Ritmul este nebun, avem stiri la fiecare ora si toata lumea vrea ceva de la tine. Cine pleaca la urmatoarea filmare? Cine e la rind la montaj? De ce prezentatorii nu sunt in studiou? etc. Recunosc insa ca imi place acest ritm de care incep sa devin dependenta. Daca vin acasa mai devereme ( adica la 9 seara) parca ceva nu-mi ajunge...Televiziunea cred ca este cel mai mare drog din lume...