vineri, 30 octombrie 2009

Sanda Balan va prezenta stirile la Realitatea

Sora lui Dan Balan, Sanda Balan va prezenta stirile sportive la Realitatea Chisinau (tv se va numi altfel, deocamdana nu se stie cum).
Sanda a semnat déjà un contract de angajare cu cei de la Realitatea pe o perioada de 1 an. Deocamdata nu se stie ce salariu a negociat fiica lui ,,tanti Ludmila’’.
Potrivit unor surse, Realitatea TV va avea 4 buletine de stiri sportive pe zi, iar producatorul acestora va fi Sandu Grecu. De altfel, Sandu a confirmat pe blogul sau ca a semnat un contract cu Realitatea.

In prezent Sanda, in virsta de 24 de ani, este director executiv la Radio 21 de la Chisinau. Totodata, ea este si prezentatoarea emisiunii ,,Jdi menea’’ de la Prime TV. Potrivit unor surse, aceasta emisiune va fi in timpul apropiat suspendata.

Nunta ,,ca’n povesti’’: Mirele are112 ani, iar mireasa -17

,,Oribil’’, imi spune o prietena reactia ei dupa ce a citit aceasta stire. Sa vezi insa ce cred despre aceasta nunta barbatii. ,,Interesant’’, spune un prieten.
Haideti sa vedem despre ce este vorba.
Un somalez de 112 ani, Ahmed Muhamed Dore, s-a casatorit cu o adolescenta de …. 17 ani. Sa vezi si sa nu crezi! La ceremonie au participat sute de persoane, scrie BBC.
Batranul a mai fost casatorit de cinci ori, iar dupa nunta, i-a multumit lui Dumnezeu pentru ca l-a ajutat sa-si indeplineasca visul. Ahmed a mai spus ca a asteptat ca fata sa creasca pentru a o cere de nevasta. "Nu am fortat-o. M-am folosit de experienta mea ca sa-i demonstrez ca o iubesc", a marturisit Ahmed Muhamed Dore.
Potrivit Antena 3 , familia fetei nu a avut nimic impotriva casatoriei, ba chiar il place pe mire foarte mult.
FOTO: BBC


Incerc sa-l inteleg pe mire de ce a ales sa se insoare cu aceasta fata, insa ma gindesc ce-o fi fost in capul miresei? Sau poate eu nu pricep o boaba in dragoste?!

joi, 29 octombrie 2009

Neprofesionalismul celor de la ,,Apropo ‘’ sau cine, totusi, i-a furat inima Verei Terentiev?

Ma duc dimineata la chioscul de la coltul casei si cer ziarul ,,Apropo’’. Era ora 8.30. Vinzatoare imi spune ca a vindut toate exemplarele.
,,Inseamna ca e un ziar bun’’, imi spun eu in mintea mea.
M-am dezamagit insa cind am gasit ziarul. Pe prima pagina imi atrage atentia un titlu cu Vera Terentiev. ,, Iata-l pe iubitul Verei Terentiev’’. Ma uit la poza si ma crucesc. Pe fotografie este modelul Irina Cojocaru şi prietenul ei, Vladimir Ivasişin. Nici vorba de Vera Terentiev sau Dorian Furtuna, asa cum pretind cei de la ,,Apropo’’.
,,Poate eu nu inteleg ceva’’! Deschid pagina 4 unde este continuarea materialului. Aceeasi poza. Un alt titlu : ,,El i-a furat inima jurnalistei Vera Terentiev’’.
Vedeti mai jos poza despre care vorbesc. Foto : VIP MAGAZIN



Cei de la ,,Apropo’’ au dat-o rau in bara. Au confundat-o pe Vera Terentiev cu Irina Cojocaru. Rusinica!!! Si asta nu e tot. Poza respectiva a aparut in ultimul numar al revistei VIP MAGAZIN, iar autoarea materialului, L.N. nu a specificat de unde a luat poza. Adica, a furat-o. La fel si textul a fost facut ,, copy –paste’’ din VIP MAGAZIN, fara ca autoarea sa citeze sursa.
,,Aceasta gafa demonstreaza neprofesionalismul autoarei materialului’’, a spus pentru www. feliciaroscablogspot.com prezentatoare de stiri Vera Terentiev.
Totusi, vedeta nu are de gind sa-i dea in judecata pe cei de la Apropo. ,, Redactia ziarului ar da dovada de bunul simt, daca va publica o fotografie cu prietenul meu adevarat, in semn de respect fata de Dorian’’, a spus Vera. In plus, prezentatoarea a precizat ca nu a oferit niciun fel de informatii despre prietenul ei celor de la ,,Apropo’’.
Cine este totusi prietenul Verei Terentiev?
Potrivit VIP MAGAZIN, Vera Terentiev si Dorian Furtuna sunt impreuna de 4 ani. S-au văzut prima dată la o conferinţă de presă, în iunie 2005, la agenţia de ştiri „Infotag”. Dorian Furtuna are 31 de ani si este de profesie etolog. In acelasi timp are experinta in domeniul politic si societatea civila.
FOTO: VIP MAGAZIN


Desi Vera a imbracat rochia de mireasa la o sedinta foto pentru VIP MAGAZIN, deocamdata nu se grabeste la maritat. ,, Totul se va intimpla la momentul potrivit’’, a spus vedeta.

sâmbătă, 17 octombrie 2009

Cine va lucra la ,,Realitatea TV’’ Chisinau?


Patronul Realitatea TV, Sorin Ovidiu Vântu s-a aflat in aceste zile la Chisinau. El a discutat separat cu jurnalistii care ar putea sa lucreze la postul de tv care va fi lansat in R. Moldova. Nu se stie, deocamdata, cum se va numi noul canal de tv.

Precizez insa ca la Chisinau este inregistrata inca din august 2008 o publicatie periodica ,, Realitatea'', iar pagina web a acesteia este realitatea.md

Se spune ca ,,cineva’’ a intocmit o lista cu potentiali jurnalisti care vor lucra la postul de tv a lui SOV. Cine? Nu stiu.
La interviu au fost prezenti Sergiu Toader, project-manager al trustulului Realitatea –Catavencu si Dumitru Tira.
Este interesant ca patronul Realitatea TV vrea sa faca stiri atit in limba romana cit si in rusa.

Cine sunt totusi jurnalistii care vor lucra la ,,Realitatea TV’’?

Surse sigure sustin ca au fost contactate persoane de la diverse institutii media din republica. Printre acestea se numara:
Ilona Spataru- RFI
Oxana Iutes- ProTV Chisinau
Ruslan Grabari- ProTV Chisinau
Valeria Vitu- Radio Europa Libera
Sergiu Strungaru-NIT
Elena Cioinea- Radio Europa Libera
Petru Terguta-project manager la IREX
Andrei Cibotaru- Bussines Expert
Mihaela Gherasim- EUTV
Cristina Burlacu-EUTV
Stela Iatco-EUTV
Daria Gvinjia-TV 7
Nadejda Verbitkaia-NIT
Aceasta este doar o lista provizorie a celor care au discutat sau urmeaza sa discute ( din cite stiu, saptamina viitoare interviurile vor continua) cu reprezentantii de la Realitatea Bucuresti si sunt sigura ca aici pot fi adaugate mult mai multe persoane.
Se mai vorbeste ca directorul artistic al tv va fi binecunoscuta regizoare Svetlana Frumusache, care in prezent detine aceeasi functie la EUTV.
Sursele mele spun ca jurnalistii s-au intilnit cu SOV intr-un birou de la ,,Logos Press’’, iar toate interviurile au fost inregistare pe o camera de luat vederi.
In media de la Chisinau se zvoneste ca noua tv va emite pe frecventa 2 PLUS, iar altii spun ca initial tv va emite doar prin cablu.
Sorin Ovidiu Vintu este un om de afaceri român, care deţine grupul media Realitatea-Caţavencu, care cuprinde radiourile Guerrilla, Realitatea FM, Gold şi Alpha, revistele Academia Caţavencu, Tabu, SuperBebe, Idei în Dialog, 24Fun, Jadore, Psihologia Azi, Aventuri la Pescuit, ziarele Cotidianul si Business Standard, televiziunile Realitatea TV, Money Channel TV, Telesport, Romantica şi agentia de presă NewsIn.

joi, 15 octombrie 2009

FOTO: Receptia Primariei de Hramul Chisinaului

Aseara, de Hramul capitalei, primaria a organizat o receptie la Leogrande Convention Center, unde au fost invitate citeva sute de persoane. Printre acestia i-am zarit pe premierul Vlad Filat, speakerul Marian Ghimpu, fostul consilier al presedintelui roman,Traian Basescu, Eugen Tomac.
Bineinteles ca nu au lipsit nici jurnalistii. Vedeti mai jos o galerie foto de la eveniment.

Liliana Arnautu,Vitalie Moisei (TV7),Felicia Rosca (TVC21),
Victoria Colesnic(TV7)


Elena Robu-Popa( JURNAL) si Aurica Rusnac( UNIMEDIA)

Livia Girdea (TV7) si Victoria Colesnic (TV7)
Natalia Davidovici (TV 7)

Finul Gabriel Calin ( TV 7) si nasul Alexandru Tanase (Ministrul Justitiei)

Dorin Chirtoaca (Primarul de Chisinau) si Felicia Rosca( TVC 21)(
Nicolae Cebotari (TV7), Cristian Jardan (PRO TV Chisinau), Valeriu Isac (PRO TV Chisinau) si Vitalie Moisei ( TV 7)

Daria Gvinjia ( TV 7)
Domnica Negru ( PRO TV Chisinau), Tatiana Turcan ( PRO TV Chisinau), Liliana Arnautu, Viorica Cucereanu ( Academia de Stiinte )
Boris Focsa ( Ministrul Culturii) cu sotia sa
La receptie nu au lipsit nici bucatele alese si dulciurile.


FOTO: Explozia de grenada din centrul Chisinaului














,,Imi pare rau ca aceasta este a doua actiune indreptata impotriva tinerilor. Una a fost la 7 aprilie, iar alta- aseara''
, a afirmat presedintele interimar al republicii, speakerul Mihai Ghimpu.







Explozia din centrul Chisinaului a fost produsa de o grenada

În seara zilei de 14 octombrie 2009, aproximativ ora 22.05, în timpul desfăşurării manifestaţiilor cultural-artistice, dedicate Hramului mun.Chişinău, în scuarul Arcului de Triumf din Paiaţa Marii Adunări Naţionale, o persoană necunoscută a aruncat în mulţime un dispozitiv explozibil.

În rezultatul deflagraţiei au pătimit 36 persoane, cărora le-a fost acordat ajutor medical, dintre care 12 au fost internate în spital cu leziuni corporale uşoare. O persoană a fost supusă intervenţiei chirurgicale, 3 se află în stare mai puţin gravă, ceilalţi, după acordarea primului ajutor medical, au plecat la domiciliu.

La locul infracţiunii imediat s-a deplasat conducerea MAI, SIS si Procuraturii, grupa operativă a Comisariatului General de poliţie a mun.Chişinău şi echipa bomb-tehnic din cadrul MAI. Locul incidentului a fost izolat, fiind creată o zonă de securitate. În rezultatul examinării la faţa locului au fost depistate schije.

Specialiştii au constatat, că explozia a fost produsă de o grenadă ofensivă de tip RG-42.

La moment este creată o grupă de anchetare a cazului. Ofiţerii de urmărire penală din cadrul MAI, Procuraturii şi SIS întreprind măsuri de urmărire penală şi operative de investigaţie pentru stabilirea circumstanţelor şi persoanelor implicate în săvârşirea acestei crime.

Totodată facem un apel către populaţie cu rugămintea de a informa organele de drept despre posibilele persoane, suspectate în săvârşirea acestei grave infracţiuni.
Comunicat de Presa al MAI.

luni, 12 octombrie 2009

Beautiful Moldova

Avem o tara frumoasa, cu multe locuri atractive pentru turisti, dar nu prea stim de ele! In schimb, preferam sa ne petrecem vacantele la vecini, crezind ca acolo este mai bine. Totusi, daca aveti un week-end liber, nu stati toata ziua tolaniti la televizor. Mergeti si descoperiti Moldova. Asa am facut si eu simbata trecuta. Urmariti un reportaj video.



Bineinteles ca nu a lipsit nici sedinta foto.




Reporter: Victor, mai mergi cu mine la filmare?
Cameraman: Cu tine merg oricind si oriunde, numai nu in ziua nuntii.:)))





Zona de odihna de la Vinaria Purcari



Programul Sărbătorii „Hramul oraşului Chişinău” – 2009

13 octombrie 2009, marţi
Ora 16.00 „Chişinăul de ieri, Chişinăul de azi”, expoziţie de artă plastică
Centrul de expoziţii „C. Brâncuşi”

14 octombrie 2009, miercuri
8.00 Depuneri de flori
Monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt
8.30 Sfânta Liturghie
Catedrala Naşterea Domnului
11.00 Deschiderea oficială a Sărbătorii «Hramul oraşului»
Scuarul Catedralei Naşterea Domnului
Expoziţii, concerte, programe cultural-artistice organizate de preturile de sector ale municipiului Chişinău:
Pretura Buiucani
Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, în limita străzilor Sfatul Ţării – Serghei Lazo;
Pretura Râşcani
Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt,
în limita străzilor Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni – Maria Cebotari;
Pretura Botanica,
Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, în limita străzilor Puşkin – Mihai Eminescu;
Pretura Ciocana
Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, în limita străzilor Mihai Eminescu – Armenească;
Pretura Buiucani
Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, în limita străzilor Armenească – Ismail;
17.00 Concert extraordinar.
Participă:
Orchestra municipală condusă de fraţii Advahov
Aura, Geta Voinovan, Olia Tira, Adrian Ursu, Anatol Dumitraş, Noroc, Iurie Sadovnic, Akord, Nelly Ciobanu, Catharsis
Orchestra Naţională „Lăutarii” condusă de Nicolae Botgros. Solişti: Vasile Iovu, Lidia Bejenaru, Nicolae Cibotaru, Adriana Ochişanu, Ion Paladi, Ioana Căpraru, Nicolae Glib şi Laura Lavric din România
Trupa Bravo (Rusia), Ştefan Bănică, Fly Project (România)