vineri, 30 octombrie 2009

Nunta ,,ca’n povesti’’: Mirele are112 ani, iar mireasa -17

,,Oribil’’, imi spune o prietena reactia ei dupa ce a citit aceasta stire. Sa vezi insa ce cred despre aceasta nunta barbatii. ,,Interesant’’, spune un prieten.
Haideti sa vedem despre ce este vorba.
Un somalez de 112 ani, Ahmed Muhamed Dore, s-a casatorit cu o adolescenta de …. 17 ani. Sa vezi si sa nu crezi! La ceremonie au participat sute de persoane, scrie BBC.
Batranul a mai fost casatorit de cinci ori, iar dupa nunta, i-a multumit lui Dumnezeu pentru ca l-a ajutat sa-si indeplineasca visul. Ahmed a mai spus ca a asteptat ca fata sa creasca pentru a o cere de nevasta. "Nu am fortat-o. M-am folosit de experienta mea ca sa-i demonstrez ca o iubesc", a marturisit Ahmed Muhamed Dore.
Potrivit Antena 3 , familia fetei nu a avut nimic impotriva casatoriei, ba chiar il place pe mire foarte mult.
FOTO: BBC


Incerc sa-l inteleg pe mire de ce a ales sa se insoare cu aceasta fata, insa ma gindesc ce-o fi fost in capul miresei? Sau poate eu nu pricep o boaba in dragoste?!

5 comentarii:

Anonim spunea...

Oribil putin spus!!! Fuuuuuu...

Anonim spunea...

ce stii tu ? dragostea nu tine cont de varsta . dar tine cont de pretul miresei din zona .

Anonim spunea...

bucura faptul ca ai grija de toate esti atenta diplomatica si in acelasi timp enigmatica referitor la priceperi n as crede numai ca nu e vorba de o boaba ci de nicio boaba

Anonim spunea...

felicia, nu-i corect "ba chiar il place PE mire foarte mult"

Anonim spunea...

Explicatia nu merge pe calapodul gandirii crestin-europene. E chestie de religie combinata cu saracie si cate aprox 10 copii in familie in tarile africane musulmane. Pentru familia fetei, a o marita cu un batran dintr-o familie mai prospera (e clar ca e mai bogat decat restul, de vreme ce are mai multe neveste) poate insemna salvarea intregii familii muritoare de foame, sau respectarea unei promisiuni de onoare. Pentru fata poate insemna o intrare in tagma femeilor maritate care au astfel un statut social asigurat (prea putin conteaza cati ani are sotul), iar dupa moartea lui familia acestuia se va ocupa de ea ca de propria fiica, ea avand rolul de a ingriji copiii celorlalte neveste, de a face de mancare etc, ei pot apoi inclusiv sa o marite cu vreun frate sau nepot al acestuia - pt ca e sarcina lor sa ii asigure un viitor, facand deja parte din familia lor. E clar ca nu vor face copii impreuna (sau mai stii?), dar ea e posibil sa aiba un alt sot dupa moartea lui, din aceeasi familie, a sotului. E un subiect care nu trebuie privit prin prisma ideilor din culturile noastre. Au alte repere.