joi, 15 octombrie 2009

Explozia din centrul Chisinaului a fost produsa de o grenada

În seara zilei de 14 octombrie 2009, aproximativ ora 22.05, în timpul desfăşurării manifestaţiilor cultural-artistice, dedicate Hramului mun.Chişinău, în scuarul Arcului de Triumf din Paiaţa Marii Adunări Naţionale, o persoană necunoscută a aruncat în mulţime un dispozitiv explozibil.

În rezultatul deflagraţiei au pătimit 36 persoane, cărora le-a fost acordat ajutor medical, dintre care 12 au fost internate în spital cu leziuni corporale uşoare. O persoană a fost supusă intervenţiei chirurgicale, 3 se află în stare mai puţin gravă, ceilalţi, după acordarea primului ajutor medical, au plecat la domiciliu.

La locul infracţiunii imediat s-a deplasat conducerea MAI, SIS si Procuraturii, grupa operativă a Comisariatului General de poliţie a mun.Chişinău şi echipa bomb-tehnic din cadrul MAI. Locul incidentului a fost izolat, fiind creată o zonă de securitate. În rezultatul examinării la faţa locului au fost depistate schije.

Specialiştii au constatat, că explozia a fost produsă de o grenadă ofensivă de tip RG-42.

La moment este creată o grupă de anchetare a cazului. Ofiţerii de urmărire penală din cadrul MAI, Procuraturii şi SIS întreprind măsuri de urmărire penală şi operative de investigaţie pentru stabilirea circumstanţelor şi persoanelor implicate în săvârşirea acestei crime.

Totodată facem un apel către populaţie cu rugămintea de a informa organele de drept despre posibilele persoane, suspectate în săvârşirea acestei grave infracţiuni.
Comunicat de Presa al MAI.

Niciun comentariu: