joi, 24 septembrie 2009

Ghimpu: Pledam pentru dezvoltarea relatiilor cu Rusia


Odata cu venirea liberarilor la putere, relatiile dintre Republica Moldova si Rusia nu se vor inrautati! Din contra, pledam pentru dezvoltarea unor relatii economice cu statul rus. Declaratia apartine presedintelui interimar, Mihai Ghimpu, care a avut o intrevedre cu seful administratiei prezidentiale ruse, Serghei Nariskin. 
Presedintele interimar, Mihai Ghimpu, a discutat cu seful administratiei prezidentiale ruse, Serghei Nariskin despre conflictul transnistrean , dar nu si despre retragerea trupelor ruse din regiune, care este controlata de separatisti. Problema ar putea fi pusa in discutie la summitul CSI, care va avea loc la Chisinau la inceputul lunii octombrie, unde este asteptat sa vina si presedintele rus, Dmitrii Medvedev. 
,,Deocamdata, Medvedev nu a confirmat prezenta sa la summit’’, a precizat Ghimpu.
Cit despre creditul promis de Rusia tarii noastre, in valoare de 500 de milioane de dolari, Ghimpu a declarat ca nu exista niciun accord semnat in acest sens. ,,Totusi, creditul va fi acordat, urmeaza sa punem la punct partea juridica’’, a spus speakerul moldovean. 
Oficialul rus se va intlnit azi si cu premireul desemnat, Vlad Filat. 

Niciun comentariu: