vineri, 8 mai 2009

Adresare către Preşedintele României, Traian Băsescu De la Mişcarea social- patriotică „Voievod”

  Stimate Domnule Preşedinte Traian Băsescu, mult stimaţi demnitari ai României, mişcarea social- patriotică „Voievod” îşi exprimă indignarea, protestul şi regretul faţă de declaraţia şefului Statului Român din 12.04.2009 în plenul Camerelor Reunite ale Parlamentului României, conform căreia Statul Român nu este indiferent de soarta celor 4 mln. de români din stînga Prutului.
  Vă aducem la cunoştinţă că în conformitate cu dreptul internaţional, o persoană poate fi numită cetăţean al unui stat doar în cazul în care el deţine cetăţenia acestui stat. Din informaţii statistice cunoaştem că în Republica Moldova conform recensămintelor care au avut loc în 2004, separat în teritoriul controlat de guvernul moldovean şi în Transnistria sau declarat români 74.276 de cetateni ,adică 2,2% din populaţia R.Moldovei. Drept aceea, Dumneavostră nu aveţi nici un drept să catalogaţi drept români cei 4 mln. de cetăţeni din stînga Prutului, lucru care generează conflicte inter-etnice şi instabilitate în interiorul Republicii Moldova.
  Dacă e să ţinem cont de factorul istoric pe care Dumneavoastră îl exploataţi atît de mult, păi noi vă aducem la cunoştinţă că în dreapta Prutului sunt peste 10 mln. de moldoveni stră strănepoţi ai lui Ştefan cel Mare. 
  De aceea, vă rugăm în momentul în care doriţi să mai cîştigaţi cîteva procente în rating-ul Dumneavoastră, gîndiţi-vă foarte bine şi consultaţi atît date istorice cît şi statistice.
  

Cu respect, 
Mişcarea social- patriotică „Voievod”  

Un comentariu:

Anonim spunea...

Domnule Presedinte,Traian Basescu!Peste cateva zile se alege noul presedinte al Romaniei.Nu stiu ce sfatuitori aveti,dar un lucru e sigur:daca aveati in vedere viata si soarta pensionarilor sub mandatul D-voastra,a caror numar este de cateva milioane,azi nu v-ar durea capul an privinta alegerii.Atata vreme an care preturile au crescut,si nu odata,compensarea s-a lasat asteptat.Sa stiti ca pensionarii nu uita!