vineri, 14 noiembrie 2008

,,Madagascar 2’’ insipiarat din politica "maldaveneaskă"?!

La inceputul saptaminii am fost la cinematograf şi am vizionat desenul animat ,,Madagascar 2’’. Recunosc că, în general, desenele animate nu sunt pe gustul meu, dar m-am lăsat convinsă de prieteni că filmul merită să fie văzut.
Nu pot să vă descriu cât de mult am râs, am râs cu lacrimi. În special de personajul ,, Moto Moto’’. Ce personaj ciudat este acest "Moto Moto"! Chiar foarte nostim şi intrigant...
Mi-am adus aminte şi de ,,limba moto-moto’’a preşedintelui Vladimir Voronin. Într-un interviu acordat ziarului „Evenimentul Zilei” de la Bucureşti, şeful statului moldovean a declarat sec că „limba poate să se asemene moto-moto, dar noi o numim moldovenească”.
Moto-Moto şi Voronin

Voronin e aidoma lui Moto Moto, personaj de animaţie lansat pe piaţa filmului după interviul realizat de jurnaliştii de la EVZ cu Vladimir Nikolevici Voronin.
Moto Moto este, de fapt, un hipopotam de dimensiuni enorme, care se considera a fi foarte sexy. Este arogant, încrezut în sine şi crede că este ,,cel mai tare din parcare’’. Pe unde calcă Moto Moto se cutremură pământul.
De fapt, „legea junglei” în Moldova functionează perfect.
Şi ai impresia că Voronin se aseamănă leit Hipopotamului din filmul de animaţie, care calcă în picioare tot ce-i stă în cale-limba română, partidele de opoziţie, oamenii de afaceri, care încearcă să producă, să asigure locuri de muncă, în fine, să facă un ban cinstit.
Ca şi în viaţa social-politică din R. Moldova, în care Voronin îşi are un "partener de nădejde" şi în desenul animat, Moto Moto are pe cineva apropiat. Prietena lui se numeşte Gloria. Partenerul politic de nezdruncinat de pe scena politică moldovenească al lui Voronin este Iurie Roşca, care execută indicaţiile ,,celui de sus’’. Uneori, se completează reciproc, când unul trebuie să se "erijeze" în "poliţistul rău" şi altul în cel "pozitiv".

Pina la urma insa amicitia dintre Moto-Moto si Gloria s-a destramat. Gloria şi-a gasit un alte partener, o girafa, care o iubea inca din ,,copilarie’’. Ma gindesc ca si mariajul politic dintre Iurie Rosca si Vladimir Voronin ar putea intr-o zi sa se desfaca, cind Iurie Ivanovici va gasi ,,oferte’’ mai tentate in alta parte.
Ca doar stim ca liderul PPCD este capabil de tradare…

Ma întreb dacă producatorii filmului s-au insiprat din politica moldovenească?! Mai mult ca atât, se pare ca autorii desenului animat au preluat şi o parte din coloana sonoră a fimului ,,Magadascar 2’’ din clipul omului politic Vlad Filat, oprimat de duetul Voronin-Roşca...
Să se fi pus bazele scenariului pentru desenul animat "Madagascar 2’’ la Chişinău, să fi fost inspirat din politica moldovenească?!

Niciun comentariu: