joi, 20 noiembrie 2008

Incredibil! Din 2009 moldovenii ar putea fi inmormintati in saci de polietilena

Liderul AMN, Serafim Urechean a prezentat astazi in fata deputatilor, dar si a jurnalistilor o copie a unei scrisori semnata de catre presedintele Vladimir Voronin si expediata premierului Zinaida Greceanii.
Vedeti mai jos copia scrisorii.


Ce rezulta din acest document? Ca moldovenii care vor muri de la 1 ianuarie 2009, ar putea fi inmormintati nu in sicrie din lemn, asa cum este in present, dar in cosciuge confectionate din masa plastica sau chiar in saci de polietilena. Seful serviciului de presa al Guvernului, Vitalie Condratchi a afirmat ca ,,nu comenteaza'' aceasta scrisoare.
O intrebare pentru Vladimir Voronin, ia imaginati-va domnule presedinte, cum v-ar sta dumneavoastar sa fiti ingropat intr-un sac de polietilena? V-ar placea?
Pe de alta parte, serviciul de presa al Presedintiei ne informeaza ca astazi Vladimir Voronin, a sădit puieţi de stejar pe teritoriul primăriei Zîmbreni, raionul Ialoveni. Astfel, numărul total de stejari plantaţi, pe parcursul acestei toamne, în diferite regiuni ale Republicii Moldova cu prilejul aniversării a 650 de ani a aniversării Statului Moldovenesc a atins cifra de un milion de copaci.

Totodata, Vladimir Voronin directorului general al Agenţiei „Moldsilva” Anatolie Popuşoi a fost decorat, prin decret prezidenţial, cu „Ordinul Republicii”.

In acelasi comunicat de presa se spune ca preşedintele a subliniat că după o diminuare şi o degradare continuă a resurselor forestiere în ţara noastră, acum şapte ani a fost reluată activitatea de înfiinţare a unor noi plantaţii forestiere, suprafaţa pădurilor noi fiind extinsă, în perioada anilor 2002-2008, cu 60 de mii de hectare. Vladimir Voronin a specificat că anual, în republică se plantează cca 8,5 mii de hectare de puieţi, menţionînd sarcina continuării şi în următorii ani a procesului de extindere a pădurilor.

Nu mai intelegm domn’ presedinte, chiar este atit de grava problema fondului forestiev in republica incit nu se junge lemn pentru fabricarea sicrielor? Ca parca din comunicatul Presedintiei ne dam seama ca stam bine la acest capitol!
Nu m-ar mira daca miine-poimiine, tinind cont de ,, fondul forestier limitat’’Voronin va cere ca sa respiram mai putin, ca sa nu consumam prea mult oxigen!
UP DATE 16.18
Ofiterul de presa al Guvernului, Vitalie Condratchi a declarat ca actul este un fals, iar organele de forta ar trebui sa se ocupe de acest caz.

Niciun comentariu: