joi, 27 noiembrie 2008

De ce barbatii se insoara cu scorpii ?


Odata un prieten mi-a spus ca pentru prima data, un barbat se uita la ,,desingn-ul’’ fetei. Adica il atrage felul cum e imbarcata, cum arata. Daca e ok, a doua ora, barbatul analizeaza cum este fata in pat. Iar a treia oara se uita in sufletul ei. Si daca sufletul este gol…barbatul va apasa pe butonul NEXT, adica va cauta o alta femeie.

Am intrat in librarie si cautam ceva interesant. Mi-a sarit in ochi cartea
,, De ce barbatii se insoara cu scorpii?’’ scrisa de Sherry Argov. Nu am putut sa nu o cumpar. Eram curioasa. Am citit cartea dintr-o rasuflare. Si am ajuns la concluzia ca, de fapt, scorpiile din carte nu sunt scorpiile pe care mi le-am imaginat eu.

Iata ce scrie autoarea ,,cuvintul ,,scorpie’’ nu se refera la o femeie insensibila si meschina… Eu folosesc termenul pentru a desemna o femeie puternica, cu o identitate proprie perfect conturata si care se simte confortabil in pielea ei. Este o femeie care isi impune in termeni clari si categorici ce accepta si ce nu accepta. Este o femeie care se va retarget fara ezitare la cea mai mica manifestare de lipsa de respect, atitudine, care in ochii unui barbat inseamna un plus de atractie, si niciun caz un minus. Aceasta este femeia cu care viseaza sa se insoare el’’.


10 principii relatioanle ale lui Sherry Argov

Cartea cuprinde 75 de sfaturi cum sa faci ca el sa cada in plasa ta. Eu am selectat 10, care mi s-au parut mai importante.


1. Barbatii se insoara cu femeile care nu accepta sa fie calcate in picioare.

2. Barbatii nu se casatoresc cu femei perfecte. Ei se casatoresc cu femei interesante.

3. Cind te vede imbracata sumar, el nu se gindeste automat la cit de bine arati dezbracata.
Gindul lui se indreapta instinctiv spre ceilalti barbati cu care te-ai culcat inainte.

4. Nimic nu este mai de pret pentru un barbat decit un lucru pe care, pentru a-l capata, trebuie sa astepte, sa se agite, sau sa se lupte.

5. Formula magica este sa oferi un pic… si apoi sa te opresti. Ofera un pic… si apoi opreste-te.

6. Daca nu-ti pierzi mintile dupa ce faceti sex si iti vezi de viata ta in continaure, el te va privi deodata cu alti ochi. Apoi isi va dori sa aprofundeze relatia voastra.

7. Barbatii aud ceea ce vad.

8. Barbatii nu-si doresc sa se insoare cu o fetita neajutorata de care vor trebui sa aiba grija toata viata.

9. Cind un barbat iti ofera un lucru, arata-I intotdeauna ca ii esti recunoascatoare pentru bunatatea care a stat la baza gestului sau, si nu neaparat pentru valoarea materiala a lucrului in sine. La fel cum femeile nu se satura niciodata de complimente, barbatii nu se satura niciodata sa le fie apreciata generozitatea.

10. Scorpia nu face aluzii la casatorie si nu pune intrebari de genul:,, Incotro se indreapta relatia noastra? In schimb, ea face aluzii referitor la retragerea ei din relatie. Cuvintul casnicie nu este pomenit nici macar o singura data.

Acum, gindeste-te bine, esti si tu o scorpie? Daca nu, niciodata nu e prea tirziu sa devii!

15 comentarii:

liliana arnautu spunea...

interesanta carte. o voi citi si eu

Anonim spunea...

un articol plin de greseli gramaticale si nu numai. ai grija. asta conteaza mult in ochii cititiorilor!

Anonim spunea...

Da, mi-a recomandat-o si mie recent o amica. Mai este o carte scrisa de aceiasi scriitoare si este vorba de "Vreau sa fiu scorpie". E in versiunea rusa si include, de asemenea, 99 de principii pe care noi, fetele "bune", tre sa le urmam...
Daca gasiti versiunea in romana, da-ti de stire!

Anonim spunea...

Sa stii ca sfaturile astea chiar prind bine. Asemenea tip de informatie este foarte util.

Felicia Rosca spunea...

Dupa ,,scorpii''am mai citit o carte buna ,,Toti barbatii sunt magari.Pina la proba contrarie''. Are acelasi fir rosu ca si ,,scorpiile''.

Ion Calalb spunea...

E interesant aceasta carte, dar felicia ai ales sfaturile care te reprezinta sau care crezi ca sunt cele mai bune?

Felicia Rosca spunea...

Am ales sfaturile care cred eu ca sunt mai bune : ))) Barbatii ma pot contrazice :)))

mirela spunea...

azi muream de plictiseala si m-am dus intr-un supermarket...m-am plimbat mult si in final am ajuns la raionul de carti...cautam 'de ce iubim femeile" de mircea cartarescu si nu am gasit...mi-a sarit in ochi "de ce barbatii se insoara cu scorpii?" pentru ca era verde si pentru ca m-a amuzat titlul...am deschis-o si am inceput sa o rasfoiesc ,mi s-a parut captivanta,pe intelesul meu. as fi cumparat-o dar.... acum m-am apucat sa caut articole despre ea si m-am oprit la blogul tau...incep sa descopar lucruri noi din lumea cartilor... o sa mi-o cumpar,parerea ta mi-a dat un motiv in plus.

Anonim spunea...

oare o astfel de scorpie poate iubi un barbat casatorit? sau daca totusi o face se mai poate numi scorpie? tu ce crezi? am nevoie de o parere...

Mihaela spunea...

mirela, cartea lui mircea cartarescu o poti gasi sa o citesti pe net.
Anonim, cartea cu cele 99 de principii de urmat se numeste "Ce fel de femei le plac barbatilor". Eu am luat-o cam acum un an din Carrefour, dar nu am mai vazut-o de ceva timp. Daca o gasesti, ia-o! eu am citit-o si e foarte buna! m-a ajutat f mult sa am incredere in mine si sa ma comport ca o femeie adevarata

Anonim spunea...

sunt sfaturi bune,cu exceptia a doua :
1.Barbatii se insoara cu femeile care nu accepta sa fie calcate in picioare
2.Barbatii nu-si doresc sa se insoare cu o fetita neajutorata de care vor trebui sa aiba grija toata viata.

O gramada de barbati s einsoara cu prostute care se lasa subjugate. Sunt barbati carora le place asta,sa aiba acest gen de control, sa aiba femeia doar ca achizitie si in rest sa faca ce are chef, ea sa fie vina si s aplece la comanda lui.
Si in legatura cu 2, din contra. Asta este menirea barbatului , de a proteja.Niciun barbat nu vrea o femeie care poate face totul d euna singura.LA ce mai este el bun acolo daca ea isi poarta singura de grija.barbatul protejeaza, femeia daca nu este neajutorata,ar trebui macar s ainvete sa para.Abia pe parcursul relatiei, ii poti arata finut ca iti poti duce viata fara el,dar subtil pentru ca el, in adancul lui ego sa simta ca trebuie sa te impresioneze si sa te invaluie in asa zisul lui farmec.
Nu inteleg cum autoarea unei astfel de carti a "strecurat" asemenea prostii. Sunt niste idei care se bat cap in cap cu restul cartii.

Anonim spunea...

Interesant articol. Am citit cartea, si totusi, fiecare persoana e diferita, nu poti sa te dai drept ceea ce nu esti si sa te prefaci toate viata. Autoarea cartii a generalizat foarte mult.

Andrea spunea...

apreciez cartea, e buna pentru femeile care nu stiau multe lucruri si trebuiau sa se informeze intr„un mod. Sincer e mai bine sa le traiesti si sa inveti din propriile greseli pentru a„ti defini mai bine personalitatea si pentru a fi asa-numita "scorpie" :)

Anonim spunea...

fa proasto tu pui deastea aici sa le vada barbatii,proasta ce esti sper sa nu stea niciunul cu tine sa ma pis oe tine de idioata astea s sfaturi sa le tii la tine fa

Anonim spunea...

m-a amuzat cumplit ultimul comment!!!
oricum...parerea mea este ca trebuie sa fim originale,noi insine ca sa placem cuiva...pana unde poate duce interpretarea rolului asta de scorpie??fetelor,cine va place va place asa cum sunteti!!!suntem niste fiinte minunate oricum!!