duminică, 31 august 2008

Vacanta mea ...e pe sfirsite (partea IV, Praga)

Despre festivalul YMCA

Peste 10 mii de tineri din toata lumea au participat la Festivalul YMCA Europe, care a avut loc in perioada 3-9 august 2008 la Praga, Cehia. Festivalul YMCA a fost organizat in parcul Lenka din centrul orasului Praga. Pe cele patru scene de spectacol au fost sustinute concerte de artisti din nenumarate tari. De semenea au fost organizate competitii sportive, outdoor, concerte, spatii pentru expozitii.
Mi-a plăcut la festival că nu erai obligat să participi la toate evenimentele organizate aici. Libertate totală. Fiecare făcea ce vroia.

Toți participanții aveau la mina o bratara, cu ajutorul careia aveai acces pe teritoriul festivalului si respectiv, la toate manifestarile organizate. De asemenea, puteam circula gratis în transpotul public: autobus, tramway și metrou. Mincarea era asigurata.
Republica Moldova a fost reprezentata la festival de catre Fedearatia de lupta nationala Voievod, care au prezentat un show de excepție.
De asemenea, au mai cintat cintat Nelu si raperii Cartier si Russel.
Primul festival a fost organizat in 2003, de YMCA Europe.
Evenimentul are loc o dată la 5 ani.


Recunosc ca nu am vazut toate locurile frumoase din capitala ceha, așa ca sa nu ma plictisesc urmatoarea data cind voi merge la Praga. Habar nu am cind se va intimpla :)).
Praga este divizata in doua de catre riul Vltava.
Peste riu sunt construite mai multe poduri, iar cel mai cunoscut este Karlov Most. Mii de turisti se inghesuie zilnic pe pod ca sa faca o plimbare sau poze.
Orasul te cucereste din prima prin arhitectura sa deosebita. Majoritatea cladirilor sunt vechi, dar într-o stare excelenta. Vedeti mai jos mai multe poze din Praga.














Un comentariu:

Anonim spunea...

e frumoasa Praga!!!